Meteen naar de inhoud

Individuele lessen

Bijles of Examentraining

Als het minder goed gaat op school dan kunnen extra bijlessen Frans en / of examentraining uitkomst bieden. In de klas is het meestal niet mogelijk om rustig één op één hulp te bieden aan een leerling. Met bijles kan dat wel.

Deze bijlessen zijn gericht op het wegwerken van achterstanden, begeleiding bij het maken en leren van de actuele stof en voorbereiding op toetsen en examens, dan wel examentraining. Soms zijn een aantal bijlessen al voldoende om een leerling weer op weg te helpen. Ik geef ze dan dat steuntje in de rug. Samen komen we een heel stuk verder. Andere keren zal het nodig zijn om voor langere tijd structurele ondersteuning te bieden om de achterstand weg te werken en de leerling te motiveren om weer goede punten te halen.

Daarnaast is het mogelijk dat de leerling onzeker is voor de volgende toets of extra wil oefenen om een hoger punt te halen voor een mogelijke vervolgstudie. Ook dan biedt Taalstudio Klomp hulp.

 

Zakelijk Frans

U doet zaken met Franstalige landen ? U heeft Franstalige collegae waar u meer op uw gemak mee wilt spreken ?  U wilt uw zakelijke activiteiten uitbreiden? U wilt uw kansen op de arbeidsmarkt vergroten ?

Bij Taalstudio Klomp kunt u taallessen en taalcursussen volgen voor zakelijke klanten. De lessen kunnen op uw bedrijf of bij mij thuis worden gegeven en ze leggen de nadruk op de gesproken en geschreven taal zoals deze wordt gebruikt in het handelsverkeer.

In een gesprek wordt eerst duidelijk vastgesteld wat u inhoudelijk van een cursus verwacht en op welk niveau. De lessen worden aangepast aan de activiteiten in uw onderneming en de branche waarin u werkt.

Individuele les voor volwassenen

Als docent Frans heb ik ruime ervaring in het geven van individuele lessen Frans aan volwassenen.
De inhoud van de Franse lessen, de tijden, de locatie, de frequentie en het tempo zijn in overleg. Samen wordt de invulling van de lessen bepaald. We spreken van tevoren af waar de focus / accent van de lessen op moet liggen, op spreken en luisteren of liever op lezen en schrijven?