In de Franse les bij Irène Klomp ligt de nadruk op het spreken en verstaan van de Franse taal in alledaagse situaties die u in Frankrijk kunt tegenkomen. De leerboeken en de praktijk in de lessen ondersteunen deze werkwijze. Het werken aan verschillende vaardigheden, houdt ook in dat de lessen afwisselend zullen zijn.
Ik heb de ervaring dat de meeste cursisten het prettig vinden om in het Frans een gesprek te kunnen voeren, om zelf hun zinnen te leren formuleren. Daarom besteed ik tijdens de lessen veel aandacht aan spreken en aan het begrijpen van het Frans. Het is belangrijk een vertrouwensband op te bouwen en gemotiveerd te worden zodat u uw schroom durft te overwinnen en ook uw woorden en zinnen durft uit te spreken. Daarnaast  besteden we ook aandacht aan het verwerven van woordenschat, sleutelzinnen, de Franse cultuur en de actualiteit.

Frans leren in een ontspannen sfeer? Dat kan, vanaf september en januari worden cursussen verzorgd met meerdere werkvormen aan kleine groepen van maximaal 2 – 4 deelnemers.  Individuele lessen kunnen op ieder moment overdag van maandag tot en met donderdag worden gestart.

Wat in verband met COVID-19? 
Ik zal de lessen / cursussen Frans van seizoen 2020-2021 “fysiek” geven, dus niet online en ik houd me daarbij uiteraard aan de op dat moment geldende maatregelen van het RIVM; indien nodig kunnen de lessen ook altijd online worden gegeven. “On verra” – we zullen zien

Over Irène

Irène studeerde Frans aan de Katholieke Leergangen te Tilburg en behaalde haar tweede graad onderwijs bevoegdheid, MO-A Frans. Na een aantal jaren in het middelbaar (beroeps)onderwijs te hebben gewerkt, heb ik besloten thuis mijn kennis en kunde van de Franse taal en cultuur te delen met een ieder die daar belangstelling voor heeft, die de Franse taal wil leren kennen en diegenen zich wil verbeteren in de Franse taal.

Ook als docent blijf ik groeien en breid ik mijn competenties uit door regelmatig cursussen te volgen, zoals aan het internationale opleidingsinstituut Ceran in Spa en de Alliance Française in Vichy.