Meteen naar de inhoud

Over Taalstudio Klomp

Irène Klomp

Irène studeerde Frans aan de Katholieke Leergangen te Tilburg en behaalde haar tweede graad onderwijs bevoegdheid, MO-A Frans. Na een aantal jaren in het middelbaar (beroeps)onderwijs te hebben gewerkt, heb ik besloten thuis mijn kennis en kunde van de Franse taal en cultuur te delen met een ieder die daar belangstelling voor heeft, die de Franse taal wil leren kennen en diegenen zich wil verbeteren in de Franse taal.

Ook als docent blijf ik groeien en breid ik mijn competenties uit door regelmatig cursussen te volgen, zoals aan het internationale opleidingsinstituut Ceran in Spa en de Alliance Française in Vichy.

Irene

De lessen

In de Franse les bij Irène Klomp ligt de nadruk op het spreken en verstaan van de Franse taal in alledaagse situaties die u in Frankrijk kunt tegenkomen. Er zijn praktische oefeningen in spreek- , luister-, schrijf- of leesvaardigheid. De eventuele moeilijkheden worden helder uitgelegd op uw eigen niveau. Daarnaast  besteed ik ook aandacht aan het verwerven van woordenschat, sleutelzinnen, de Franse cultuur, het “savoir-vivre” en de actualiteit. Hierdoor zijn de lessen zeer afwisselend.

Op basis van het intakegesprek  en een test wordt het individuele startniveau vastgesteld. U wordt ingedeeld op het niveau dat het beste bij u past.

In groepen van maximaal 4 personen is er veel persoonlijke aandacht. Ook is het mogelijk soms van de planning af te wijken waardoor er een grote flexibiliteit is. Er wordt gewerkt aan de vertrouwensband, motivatie en het plezier waardoor u uw schroom overwint en met meer gemak leert spreken zowel  privé als zakelijk.

Voor iedere cursus geldt dat de aanwezigheid en motivatie belangrijke factoren zijn om de gewenste doelen te realiseren. Regelmatig vinden er evaluatievragen plaats. Zo kan ik tijdig bijsturen, mocht dit nodig zijn. Eventuele aanpassingen ten behoeve van de cursus of het lessenpakket worden dan doorgevoerd

Kiest u voor individuele lessen dan worden deze afgestemd op uw wensen en behoeften en werkt u naar het hogere niveau voor de vaardigheden die u belangrijk vindt

Frans leren in een ontspannen sfeer? Dat kan, vanaf september en januari worden cursussen verzorgd met meerdere werkvormen aan kleine groepen van maximaal 2 – 4 deelnemers.  Individuele lessen kunnen op ieder moment overdag worden gestart